zondag 25 juni 2017

Ratatouille & mozzarella uit de oven


Ingrediƫnten:
1 grote ui

1 aubergine

1 courgette

1 paprika (rood)

2 tn knoflook

3 tomaten

100 ml passata

1 bol mozzarella

2 EL BBQ saus

Peper/zout

0,5 tl smoked paprika 

1 tl mosterd

1 tl tijm/rozemarijn

100 gram verse spinazie

(4-5 eieren)


Bereiden:

1- snij de ui, courgette, aubergine en paprika (maakt niet uit hoe groot) en doe in een ovenschaal met wat olijfolie, peper, zout en de kruiden.

2- voeg na 20 minuten de tomaten in stukjes toe, de passata, BBQ saus, balsamico azijn en de suiker toe en laat nog 30 min bakken. Roer tussendoor een beetje

3- voeg de spinazie (in delen) toe en bak een paar minuten mee. Roer er dan doorheen en voeg de rest van de spinazie toe. (Roer weer na een paar minuten.)

4- proef en breng evt verder op smaak. Voeg ten slotte de mozzarella kaas in stukjes verdeeld over de schaal toe en laat nog 5 minuten bakken. 

(Optie: voeg per persoon een ei toe. Maak daarvoor kuiltjes en laat niet 5, maar 10 min bakken)


Serveer.


Ook een heerlijke lunch of ontbijt (foto onder)

(c) Stefan Roosma

Geen opmerkingen:

Een reactie posten