zondag 23 oktober 2016

Runder Staartstuk gebraden


Ingrediënten
- 1,5 - 2 kg Staartstuk (Pecanha)
- peper en zout
Voor de jus:
- mosterd, een ui, teen knoflook, champignons, wortel, selderie, een half glas rode wijn, eetlepel bloem en bouillon

Bereiding: 
1- haal het staartstuk liefst een uur voor het braden uit de koelkast. 
2 verwarm de oven voor op 200C
3- snij de vetkant van het vlees geruit in. 
4- kruid het vlees met ruim peper en zout
5- schroei het vlees in een hete koekenpan bruin in zo' 5 minuten
6- doe het vlees over in een braadslede (evt met op de bodem de gesneden ui, knoflook, wortel, mosterd). Zet de braadslede in de oven en gebruik een kernthermometer die aangeeft wanneer de kern van het vlees naar wens is. (20-40 minuten)
7- braad het staartstuk totdat je een kernthemperatuur hebt van 40-45 graden (seignant/rosé) of 50-55 graden voor (rosé/medium). 
8- haal het vlees uit de slede en laat afgedekt even rusten. 
9- maak ondertussen de jus: zet de braadslede op zacht/middel vuur, roer er een schep bloem door en laat dit een minuut garen. Doe dan naar smaak nog rode wijn, bouillon en mosterd en evt peper en zout toe en breng aan de kook. Laat een minuutje koken. Klaar!
10- trancheer het vlees en dien op met wat jus (en bijgerechten zoals gebakken aardappels en gegrilde worteltjes)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten