zaterdag 28 november 2015

Witte chocolade Cheesecake met speculaas & kruidnoten

Witte chocolade Cheesecake met speculaas & kruidnoten

Ingrediƫnten:
Taart & vulling:
- 300 gr witte chocola
- 340 gr speculaasbrokken
- 600 gr roomkaas
- 125 gr roomboter
- 100 gr kruidnoten / pepernoten
- 90 gr suiker
- 3 eieren

Caramel:
- 40 gr suiker
- 2 EL water
- 20 gr roomboter
- 20 ml slagroom
- snuf zout

1- verwarm de oven voor op 150 C
2- neem een taartvorm (springvorm) van 25-26 cm. Leg bakpapier op de onderkant en smeer de zijkanten wat in met boter
3- doe de speculaasbrokken in een keukenmachine met de roomboter en verkruimel dit goed. Leg in de taartvorm, verdeel goed en druk aan. Bak dit 15 min in de oven
4- smelt de chocolade au bain marie
5- meng met een mixer de roomkaas met de suiker glad. Voeg 1 voor 1 de eitjes erbij. Roer de chocolade erdoor en dan de kruidnoten. 
6- maak caramel: verwarm de suiker met het water op middelvuur. Als het bruin begint te kleuren (en je begint de caramel te ruiken) doe dan het vuur iets zachter. Beweeg de pan, zodat de suiker regelmatig bruint. Niet roeren!!
Als de kleur mooi bruin is, doe dan de boter, slagroom en zout erbij. En roer dit voorzichtig door. Let op, niet proeven! De caramel is gloeiend heet. 
7- doe de roomkaas/chocolade vulling in de taartvorm, giet de caramel over de taart heen. 
8- zet de oven nu op 130C en bak de taart nog 60 minuten. 
9- laat even afkoelen en zet daarna een uur of 5 (of een nacht) in de koelkast. 
Smakelijk!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten