vrijdag 27 november 2015

Heerlijke Humus met flatbread

Heerlijke Humus met flatbread

Ingrediënten
- 400 gr kikkererwten (gekookt uit blik)
- 1 tl smoked paprikapoeder
- 2-3 tl komijn gemalen
- 1/2 - 1 tl zout
- 1 tl suiker
- sap van 1 citroen
- 100-150 ml olijfolie extra vierge
- 3-4 El tahin (sesampasta)
- 3 tn knoflook

Bereiden:
1- doe de kikkererwten met de helft van het vocht in een keukenmachine. En maal ze fijn. 
2- doe na 1 minuut alle andere ingrediënten behalve de olijfolie erbij
3- maal verder en voeg steeds zoveel olijfolie erbij, tot je tevreden bent met de textuur. 
4- na 10 minuten malen zal de textuur goed zijn. Als je straks wil dippen, is wat vloeibaar extra lekker. Wil je smeren, dan mag het wat steviger. Proef en voeg naar smaak eventueel meer paprika, komijn, zout, citroensap of suiker toe. 
5- serveer met brood (stokbrood of flatbread)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten