zaterdag 18 april 2015

Asperges met gerookte zalm

Mmm... Heerlijke asperges met gerookte zalm


INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
10 asperges
4 aardappels
200 gram gerookte zalm
50 gram room boter
2 eieren
--> 15 (+20) minuten

BEREIDEN:
Zet 2 pannen met water op het vuur (1 waar de asperges in passen, 1 voor de aardappels en de eieren)
1- schil de asperges en snij een stukje (ongeveer 2 cm) van de onderkant af
2- schil de aardappels, snij ze in grove stukken en was ze 
3- doe de asperges in de ene pan, met een snuf zout. De aardappels in de andere pan met wat zout
4- na 10 minuten de eieren bij de aardappels toevoegen
5- maak de borden vast op met wat gerookte zalm
6- smelt de boter (1-2 min magnetron)
7- na in totaal 18-20 minuten zijn de asperges en aardappels gaar. En de eieren zijn dan hard gekookt. 
8- giet alles af en laat de eieren even schrikken onder koud water. 
9- pel de eieren en prak ze grof door de roomboter
10- serveer de asperges en aardappels op het bord. En doe daar wat ei en boter overheen. 

Smakelijk eten !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten