Lemon Chicken Tajine met olijven
Voor 4 personen:
INGREDIËNTEN:
* 1 1/2 tl kaneel
* 1 tl komijn gemalen
* 1 tl gerookt paprika poeder
* Peper en zout
* 1/2 rode peper zonder zaad
* 2 of 3 kruidnagels (fijn)
* 2 El olijfolie extra vierge
* 3-4 tn knoflook (fijn)
* 1 tl gehakte verse gember
* Paar blaadjes citroenblad (kafir)
* Paar draadjes saffraan
* 8 kippenpootjes
* 2 kleine gesnipperde (rode) uien
* 2 blaadjes laurier
* 1 geconfijte citroen (binnenkant weggooien, schil gebruiken)
* Groene olijven (zonder pit)
* 250 ml bouillon (kip)
(* wortel, paprika, aardappel)
BEREIDEN:
1- Braad de kip een paar minuten aan in wat olie tot hij wat bruin is.
2- Doe dan de komijn, paprika, kaneel, peper en kruidnagel erbij en laat dit nog 1-2 minuten zacht mee braden.
3- Doe de knoflook en gember en de citroenschil (gekonfijt) erbij en dan na 1-2 minuut het citroenblad, saffraan, laurier en ten slotte de bouillon erbij.
Doe er naar eigen inzicht wat groenten bij (wortel, paprika, aardappel)
Laat dit met tajine deksel zachtjes 30-40 minuten pruttelen.
Doe dan de olijfjes erbij. En laat nog 10-15 minuten pruttelen.
Serveer met couscous (met noten)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten