- 5 bananen
- 100 ml melk
- 6 blaadjes bladerdeeg of hartige taart deeg
- 100 gram kristalsuiker
- 200 ml slagroom
- 1/2 tl vanille extract
- 25 gram pure chocolade
Nodig:
- blender
- koekenpan
- taartvorm (rond)
- garde
- blindbakvulling (droge bonen)
- bakpapier
Bereiding:
1- verwarm de oven voor op 200C
2- laat het deeg ontdooien en maak met de plakken een mooie ronde taartvorm. Leg deze in de taartvorm.
3- leg een vel bakpapier op het deeg en bedek dit met de blindbakvulling. Bak de bodem voor 20-25 minuten blind, tot deze goudbruin is
4- strooi ondertussen 75 gram suiker in een droge koekenpan, op matig vuur. Als dit gesmolten is, kan het snel gaan. Dus let op dat de caramel niet verbrand. (Niet roeren!)
5- stop 2 bananen met de melk in de blender en pureer dit tot een soort smoothie.
6- als de caramel klaar is, doe dan de banaan met melk bij de caramel. Roer na 1-2 minuten alles even goed door. Als het iets dikker is geworden mag het vuur uit. Laat de caramel nu afkoelen.
7- als de caramel en het deeg genoeg afgekoeld zijn (koud/lauw), mag de caramel over de deegbodem.
8- klop de slagroom lobbig met de rest van de suiker en de vanille, maar niet stijf.
9- snij de overige 3 bananen in stukjes en leg dit op de caramel.
10- doe de slagroom op de banaan
11- schraap met een mes wat krullen van de chocolade en leg dit op de slagroom
Smakelijk! :-)
(Dit recept is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver (30 minutes meal))
Geen opmerkingen:
Een reactie posten